Verhelp uw probleem met writer block

Writers block is een toestand, voornamelijk geassocieerd met creatief schrijven, waarin een auteur een creatieve bevriezing ervaart of niet in staat is om nieuw werk te creëren. Een writer block is vaak niet te wijten aan een gebrek aan creativiteit of motivatie, maar aan het feit dat de schrijver het emotionele equivalent van een mentale blokkade ervaart. Writers block komt om vele redenen voor, zoals de afleiding van een eerdere gedachte of een gevoel van overweldiging van het idee dat men heeft.

writers block

Bij een writers block is men niet in staat helder na te denken en in dat geval is het het beste het boek gewoon neer te leggen en verder te gaan met een ander project. Voor degenen die echter de behoefte voelen om door te gaan met schrijven of degenen die al verschillende artikelen hebben geschreven maar nog steeds moeite hebben met de creatie, zijn er technieken om u te helpen uw energie terug te krijgen en weer vrijuit te kunnen schrijven. Een van de manieren om writers block te overwinnen is je negatieve gedachten te identificeren en deze te veranderen in positieve, bijvoorbeeld als je denkt dat je vastzit, kun je deze negatieve gedachte vervangen door een affirmatie dat je vrij bent om verder te gaan. Als je moeite hebt om je op het schrijven te concentreren, kun je jezelf afleiden door naar een schilderij of foto te kijken of jezelf te vertellen dat het project over een bepaalde tijd af zal zijn.

Als writers block optreedt, pakken de meeste schrijvers gewoon hun pen op en gaan door met schrijven, ongeacht de obstakels of omstandigheden waarmee ze te maken krijgen, maar dit is meestal niet de beste oplossing, omdat je misschien met een deadline werkt en uiteindelijk andere projecten moet opofferen of zelfs door de uitgever wordt afgewezen. Een andere manier om met writer block om te gaan is op zoek te gaan naar aanvullende ideeën of inspiratiebronnen om over te schrijven, hoewel dit niet altijd werkt omdat je soms gewoon moet schrijven met de wind in je ziel. Aan de andere kant zijn er ook softwareprogrammas beschikbaar die je online kunt downloaden en die je kunnen helpen de verhalen in je hoofd te ordenen en zo te voorkomen dat je vastloopt en blokkeert.

Verhelp uw probleem met writer block

MENU
RATING

writers

® schrijverscentraal.nl - All Rights Reserved.
MORE INFO